De 5 meest voorkomende cv fouten

wat zijn de 5 meest voorkomende cv fouten?

Je besteedt er een hoop aandacht aan: de cv. Toch zien onze recruiters het nog wel eens mis gaan. Wat zijn de 5 meest voorkomende cv fouten die wij hebben ontdekt?

1. Onvolledigheid

Recruiters willen jou helpen aan een baan. Dat betekent dat jij hun ook moet helpen. Een onvolledige cv kan de indruk geven dat je bepaalde ervaring of benodigdheden mist, terwijl dat in de praktijk helemaal niet zo hoeft te zijn. “We zien wel eens dat sommige kandidaten helemaal niet eerder relevant werk op hun cv hebben staan,” zegt recruiter Gülcan Biberoglu. “En dat is zonde, want voor een heleboel banen is het van belang dat je relevante werkervaring hebt opgebouwd. Vermeld je dat niet, dan kan het zomaar zijn dat je cv snel wordt weggelegd.”

Maar ook bij algemene informatie gaat het wel eens mis. “Sommigen vergeten simpelweg hun telefoonnummer te vermelden. Als recruiter willen we graag contact met je opnemen, dus is dit wel echt een vereiste,” aldus Gülcan. En zaken als een rijbewijs of bepaalde certificaten horen ook in een cv te staan. Lees hier meer over wat er allemaal in een cv moet staan.

"We zien wel eens dat sommige kandidaten helemaal niet eerder relevant werk op hun cv hebben staan"
Gülcan Biberoglu
Recruiter

2. Slordigheden

We adviseren altijd om je cv goed na te (laten) kijken voordat je hem opstuurt voor bij een sollicitatie. De meest voorkomende slordigheden in cv’s zijn de spelfouten, stijlfouten en tikfouten. Solliciteer jij bijvoorbeeld op een administratieve functie? Dan zorgen spelfouten ervoor dat jij geen goede indruk maakt.

3. Nauwelijks informatie over jezelf

Recruiters en werkgevers zijn benieuwd naar jou als persoon. Ze willen weten met wie ze maken hebben. Wees dan niet schuw om wat over je voorkeuren, hobby’s of persoonlijke leven te vertellen. Vaak kan een hobby veel vertellen over waar je goed in bent. 

4. "Dit vinden ze toch niet interessant"

Stel je hebt stage gelopen, maar het is alweer een tijd geleden. Je zou misschien denken dat het toch niet meer relevant is om het op jouw cv te vermelden. Of je hebt ooit vrijwilligerswerk gedaan, bijvoorbeeld voor een goed doel. Alleen je hebt het niet op je cv staan. Zonde.

Activiteiten waar je geen salaris of inkomen voor hebt gekregen kun je gewoon meetellen als opgedane ervaring. Het laat daarnaast zien dat je betrokken bent geweest bij mooie initiatieven en dat je het belangrijk vond om werkervaring op te doen. Kortom, vermeld alles wat maar relevant kan zijn op je cv.

5. Een slecht uitziende cv

Natuurlijk, we vinden de informatie in jouw cv het allerbelangrijkst. Daar gaan we immers vragen over stellen tijdens het sollicitatiegesprek. Maar voordat je überhaupt uitgenodigd wordt, kijken we wel kritisch naar jouw cv. En wij zien vele verschillende cv’s voorbij komen, en niet allemaal even fraai. Opgesomd een paar voorbeelden die beter kunnen:

  • cv’s die veel te lang zijn
  • cv’s die een niet logische opbouw hebben
  • cv’s met een foto die ofwel niet representatief is, of van een hele slechte kwaliteit

Hier kun je onze cv tips lezen om bovenstaande cv fouten te voorkomen. Heb je alsnog vragen of loop je tegen bepaalde zaken aan? Je kunt je vragen gerust stellen aan de recruiters van Werkreturn. Bel ons op 085 489 58 79 of mail ons naar info@werkreturn.nl met jouw vraag!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan?

Bekijk direct onze vacaturebank via onderstaande knop

Lees ook: