5 Handige cv tips

5-Handige-cv-tips

Ben jij op zoek naar handige cv tips? Net dat beetje extra op jouw cv kan wellicht het verschil maken! Lees hier onze 5 handige tips om jouw cv nóg meer te laten opvallen. 

1. Lengte en opbouw van je cv

Een cv moet absoluut geen boekenbundel worden. Het beste is om het kort maar krachtig te houden. Maak daarom je cv niet langer dan twee pagina’s. Zet het belangrijkste op de eerste pagina en probeer niet te veel uit te wijden. Je kunt tijdens een gesprek altijd nog verder ingaan op de details.

Een profiel met 5 / 6 kwaliteiten volstaat al in vele gevallen. Maak geen waslijst aan kwaliteiten, maar denk goed na welke echt bij jou passen. 

2. Laat je cv door iemand checken

Oefenen baart kunst. Dat geldt ook voor het maken van een cv. Het is een goed advies om je cv zo nu en dan door iemand anders te laten bekijken. Op deze manier worden (spel)foutjes of onvolledigheden eruit gefilterd. Daarnaast is het altijd een goed idee om zo nu en dan je cv op te frissen. Wist je ook dat een cv er mooier en professioneler uitziet in PDF-formaat dan in een Word-document? Sla je cv dan ook altijd op als PDF.

Durf vooral ook aan een recruiter te vragen wat diegene van jouw cv vond. Zij kunnen je altijd waardevolle informatie geven.

3. De persoonlijke tint

Niets schrikt recruiters meer af dan een standaard cv waar vrijwel niets in staat over jou als persoon. We willen jou beter leren kennen, dus geef een persoonlijke tint aan jouw cv. Wat hierbij helpt is een goede (scherpe) foto. Onze recruiter Felicio over het gebruik van een foto: “Een goede foto helpt bij de eerste indruk. Indien je een foto hebt, gebruik dan een foto die past in de sector waar je solliciteert.” 

"Indien je een foto hebt, gebruik dan een foto die past in de sector waar je solliciteert"
Felicio Koosman
Recruiter

4. Wees eerlijk en transparant

Het kan voorkomen dat je liever bepaalde informatie niet zou willen vermelden in jouw cv. Toch is het verstandig om het te doen. Hoe transparanter jij bent, hoe beter recruiters jou kunnen helpen. Een goed voorbeeld is het vermelden van de reden van een gat in jouw cv. Een recruiter krijgt op deze manier beter inzicht in jouw situatie. Je bent bijvoorbeeld lange tijd mantelzorger geweest waardoor je niet (veel) kon werken. Of je bent er lang uit geweest vanwege ziekte. Wat het ook is, vermeld het gewoon op je cv. De kans is immers groot dat je hierover vragen krijgt.

5. Gebruik mooie cv sjablonen

Wist je dat Microsoft Word een heleboel mooie en nette cv slablonen heeft die je kunt downloaden? Op deze manier hoef je alleen maar jouw gegevens in te vullen, en hoeft je niet meer na te denken over de opbouw. Dat is namelijk al voor je gedaan!

Zodra je Microsoft Word opent, kun je met behulp van de zoekbalk direct zoeken op: cv. Vervolgens krijg je allemaal sjablonen van mooie en frisse cv’s die je zelf tekstueel kunt aanpassen, zie ook de afbeelding hieronder. Het kan er voor zorgen dat jouw cv meer opvalt dan die van een ander. 

Als jij deze cv tips in acht neemt, dan weten wij zeker dat je een sterkere indruk achterlaat bij recruiters. Heb je alsnog vragen of loop je tegen bepaalde zaken aan? Je kunt je vragen gerust stellen aan de recruiters van Werkreturn. Bel ons op 085 489 58 79 of mail ons naar info@werkreturn.nl met jouw vraag!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan?

Bekijk direct onze vacaturebank via onderstaande knop

Lees ook:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn