De voordelen voor werkgever en werknemer op een rij
Deze maand willen we een belangrijk thema onder de aandacht brengen: het belang van inclusief ondernemen. Werkreturn zet zich actief in voor inclusief ondernemen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen bij werkgevers. Een inspirerend voorbeeld hiervan deelden we eerder in onze editie van februari. Het laat zien hoe we succesvol bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Het gehele verhaal is ook op onze LinkedIn-pagina te lezen.
Inclusief ondernemen draait om het creëren van gelijke kansen voor iedereen binnen een organisatie, ook voor degenen die moeilijker aan een baan komen. Een inclusieve werkgever waardeert de verschillen tussen mensen en benut de kracht van diversiteit. Het gaat erom dat iedereen mee kan doen, gewaardeerd wordt en gelijke kansen krijgt om zich te ontwikkelen en door te groeien.
Van grote waarden
Door inclusief te ondernemen, geef je kansen aan mensen die om verschillende redenen moeilijk aan werk kunnen komen. Dit kan iemand zijn die al langere tijd een WW-uitkering ontvangt, een jongere die vroegtijdig school heeft verlaten of een immigrant die de Nederlandse taal nog niet volledig beheerst. Ook arbeidsongeschikten en niet-uitkeringsgerechtigde werklozen (nuggers) vallen binnen deze groep. Door deze mensen een kans te geven, investeert je in hun ontwikkeling en welzijn en verrijk je tegelijkertijd de organisatie met nieuwe perspectieven en talenten.
De waarde van inclusief ondernemen is afhankelijk van hoe dit binnen een organisatie wordt geïmplementeerd. Hier zijn enkele voordelen:
- Maatschappelijke betrokkenheid: Je draagt bij aan het welzijn van je medemens en toont maatschappelijke verantwoordelijkheid;
- Ontwikkeling van medewerkers: Een inclusieve werkom-geving stimuleert de persoonlijke en professionele groei van al je medewerkers;
- Diversiteit en nieuwe inzichten: Een diverse organisatie brengt verschillende perspectieven en ideeën samen, wat innovatie en creativiteit bevordert;
- Netwerk uitbreiding: Inclusief ondernemen opent deuren naar nieuwe netwerken en samenwerkingsverbanden.
Inclusief ondernemen heeft niet alleen een positieve invloed op de samenleving, maar biedt jouw organisatie ook talrijke voordelen. Het versterkt zowel je bedrijf als de gemeenschap waarin je opereert.
Onze aanpak
Bij Werkreturn zetten we ons in voor een duurzame samenleving door mensen die ‘tegenwind’ hebben gehad, zoals langdurige werkloosheid, weer aan het werk te krijgen. Hierbij bieden we begeleiding aan kandi-daten, zodat zij gemakkelijker hun weg kunnen vinden op de nieuwe werkvloer. Onze jobcoaches zijn altijd aanwezig bij het eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek, omdat wij persoonlijke aandacht belangrijk vinden. “Ik heb vaak te horen gekregen van kandidaten dat ze dit heel fijn vinden,” aldus Floris de Block, recruiter en jobcoach bij Werkreturn.