Wat is social return?

Social Return

Aan social return on investment worden veel definities toegekend. Wij hanteren de definitie van onze overheid: “het doel om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt als onderdeel bij aanbestedingen verplicht gesteld.”

Social return on investment is het creëren van werkgelegenheid voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Financieel én maatschappelijk rendement

Deze manier van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) levert zowel financieel als maatschappelijk rendement. Dat is het doel van de overheid: de investering wordt terugbetaald in sociale winst, oftewel social return. Deze sociale winst wordt behaald wanneer ondernemingen aanbestedingsprojecten van overheidsinstanties (> €250.000) uitvoeren. Dit komt voor bij schoonmaakbedrijven, ICT-bedrijven, zorginstellingen en bouwbedrijven. Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van dit soort projecten.

Met de inzet van social return vergroot u de kans van uw bedrijf op het verwerven van een order van een overheidsinstantie. Daarnaast is er de mogelijkheid om invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zonder dat er sprake is van een aanbestedingsproject van een overheidsinstantie. U wilt gewoon het verschil maken in het leven van deze mensen.

Klinkt leuk, maar wie haal ik nu eigenlijk in huis?

Het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld al langere tijd gebruik maken van een WW-uitkering. Maar ook Wajongers, WWB’ers, Nuggers (niet-uitkeringsgerechtigden) en andere uitkeringsgerechtigden behoren tot de doelgroep. Meestal wordt uit de aanbesteding duidelijk met welke doelgroep u te maken krijgt.

Welke meerwaarde heeft social return on investment voor uw bedrijf?

Dit is afhankelijk van de manier waarop u social return on investment binnen uw bedrijf implementeert. U geniet in ieder geval van deze voordelen:

  • U zet zich maatschappelijk in voor uw medemens;
  • Het levert publiciteit op. Het geeft u een maatschappelijk gezicht;
  • Het draagt bij aan de ontwikkeling van uw andere medewerkers;
  • Het zorgt voor diversiteit in uw organisatie en voor nieuwe inzichten;
  • U krijgt toegang tot een nieuw netwerk;
  • Het geeft SROI (social return on investment) door opname in uw bedrijfsvoering.

Dit is nog maar een greep uit alle voordelen. Wilt u weten welke specifieke voordelen voor uw bedrijf gelden? Dan helpen wij u hier graag verder mee! Vul het formulier hieronder in met uw vraag of verzoek, en wij komen zo snel bij u terug.

Waarmee kunnen we u helpen?

Zoekt u een baan? Of zoekt u juist personeel? Heeft u vragen over social return of onze diensten? Neem gerust contact met ons op!

Inspiratie nodig?

Wij begrijpen het als u tastbare voorbeelden wilt zien van hoe onze social return projecten het leven van mensen verbeteren. U kunt een aantal van onze verhalen lezen op deze pagina. Ook delen wij leuke verhalen regelmatig op onze Instagram kanaal. Volg ons en raak ook geïnspireerd!

Volg ons op Instagram: